Nyelvtanulás

Hogyan zajlanak a törökórák?

A törökül tanulni vágyók számára a legnagyobb segítséget a török anyanyelvű nyelvtanárok adják. A Dialógus Nyelvtanfolyamok felkészült, széleskörű oktatási tapasztalattal rendelkező, török anyanyelvű fiatal oktatói segítségével pedig hatékonyabb a nyelvtanulás.

A tanfolyamok kezdetén a tanulók a mindennapokban használt legfontosabb kifejezéseket tanulják meg. A későbbiekben a tanfolyam résztvevői különböző olvasási, írásbeli feladatok és hallás utáni szövegértés segítségével sajátíthatják el a török nyelvtan részletes szabályait.

Tanulás közben a kellemes hangulatot  török tea és édesség alapozza meg. Az általunk szervezett változatos programok során a tanórákon kívül is lehetőség nyílik a török ételek megismerésére. A kurzusok végét rendszerint közös ebéd vagy vacsora zárja. A nyelvtanfolyam során számos kirándulást szervezünk, amelyek révén a résztvevők még jobban megismerkedhetnek a török kultúrával.

 

 

Török Nyelvtanfolyamok

Általános nyelvtanfolyamok

Ha törökül egyáltalán nem tudsz, de meg szeretnél tanulni, ha egy keveset tudsz már, de még többet szeretnél tudni, vagy ha bármilyen szinten is vagy törökből és még magasabb szinten szeretnéd művelni a nyelvet, ne habozz!

Anyanyelvű tanáraink segítségedre lesznek abban, hogy felmérjék, melyen szinten állsz, majd ennek megfelelően besorolnak az egyik csoportunkba.

A csoportban az oktatóval és a diákokkal való beszélgetés során tanulod a nyelvet. Alapszintű diákjaink nyelvi képességeit különféle programok és játékok során is fejlesztjük. Közép- és felsőszinten tudó tanulóinkkal sokszor zenét hallgatunk és filmeket nézünk.

Általános nyelvtanfolyamok - tréning

Tudsz törökül, de még fejlődni akarsz? Szeretnél szépen törökül beszélni és mindent megérteni, amit mondanak? Ha így van, a tanfolyamunk pontosan neked való!

Szintenként külön csoportokba osztott diákjaink a tanfolyam során támogatást kapnak már meglévő tudásuk biztos használatához, valamint új dolgokat is tanulnak. Mindennél fontosabb azonban, hogy a tanultak a mindennapi életben használatos, friss tudást biztosítanak.

Ez a tanfolyam 40 órás és a kezdés előtt egy hónappal hirdetjük meg, amennyiben igény mutatkozik rá.

Általános üzleti nyelvtanfolyamok

Ha általában török üzleti nyelvet akarsz tanulni, akkor számodra ez a tanfolyam a legmegfelelőbb.

Általános üzleti török nyelvtanfolyamunk a kezdő szinttől a haladóig indul.

Ha a tanulók nem tudnak törökül, akkor a kurzus folyamán az első két alkalommal általános török nyelvet tanulnak. Ezen túl a tanfolyamon az üzleti török nyelv oktatása folyik, illetve a munka világával kapcsolatos témákban kapnak eligazítást. Ha a résztvevő a szükséges szókészletet a megfelelő mértékben elsajátította, szintjének megfelelően egy magasabb szintű csoportban is folytathatja tanulmányait.

A tanfolyam óráinak időpontja és hossza a résztvevők igényei szerint alakulnak.

Szaknyelvi tanfolyamok

Szakértelmedet törökül is szeretnéd hasznosítani? Ez esetben számodra a megoldást mi nyújtjuk! A tanfolyam során a használni kívánt szakterület török nyelvi ismereteit, terminológiáját tőlünk elsajátítva és alkalmazva válhatsz szakértővé.

Szaknyelvi tanfolyamaink az alábbi területeken elérhetőek. Az óraszámok a résztvevők számának és igényeinek függvényében változnak.

  • turizmus
  • kereskedelem
  • egészségügy
  • gazdaság
  • jog
  • divat
  • energia
  • orvosi
  • vevőszolgálati

Nyelvvizsga-előkészítő tanfolyam

Nyelvvizsgára készülsz? Igazolni szeretnéd török tudásod? Akkor ezt a tanfolyamot ajánljuk neked!

A tanfolyamon speciálisan a nyelvvizsgára készítjük fel diákjainkat, vagyis az ELTE ITK Origo és a TELC nyelvvizsgáira, amelyem Magyarországon a két államilag elismert török nyelvvizsgatípust jelentik. A tanfolyam végén diákjaink próbanyelvvizsgát írnak.

Nyelvvizsga tréning

A számodra szükséges nyelvvizsga szintet már meghaladtad, de szeretnél biztosra menni? Akkor számodra a nyelvvizsga tréning a megfelelő választás! Itt ugyanis diákjaink tudását és nyelvi képességeit fejlesztjük. Alapvetően újat itt nem tanulunk, viszont a meglévő ismereteket még inkább elmélyítjük. Hallgatási, olvasási, írási és szövegértési feladatokat gyakorolva készítünk fel nyelvvizsgára.

Török Beszédkurzus

Értesz törökül, de nem tudod kifejezni magad? Vagy nehezen megy a kommunikáció? A tudásodat nem tudod a gyakorlatban hasznosítani? A beszédkészségedet szeretnéd fejleszteni? Itt az alkalom! Jelentkezz programunkra és kezdj el törül beszélni!

A török nyelvet jól és helyesen használni kívánóknak szervezzük török nyelvű beszédkurzusunkat, amely során a nyelvet kezdő, illetve középszinten ismerők gyakorlati úton fejleszthetik beszédkészségüket és kifejezőkészségüket.

Óráinkon minden héten különböző témákról beszélgetünk, melyekhez kapcsolódóan olvasmányokat dolgozunk fel, továbbá az olvasás során figyelmet fordítunk a helyes kiejtésre is.

Néhány téma, amely a kurzuson is felbukkan:

*Hétköznapi élet    *Gazdaság    *Sport    *Baráti beszélgetések    *Oktatás és egészségügy

A beszédkurzus végére a résztvevők elsajátíthatják többek között a kérdések feltevésének és megválaszolásának technikáját, önmaguk és gondolataik kifejezésének képességét, továbbá a vitákban és megbeszélésekben való részvétel és előadás tartásának módját.

A kurzus indításának feltétele csoportonként legalább négy jelentkező. Igény esetén magánkurzus is indítható.

A kurzus tervezett időtartama 10 hét / 40 óra.

Hétvégi nyelvtanfolyamok

Hétköznap túl elfoglalt vagy? Törökül szeretnél tanulni, de nincs rá elegendő időd? Ne aggódj! Megtaláltuk számodra a megoldást! A hétköznapi török nyelvi kurzussal megegyezőt szervezünk most már hétvégén is. Nincs más teendőd, mint jelentkezni a jelenlegi nyelvtudásodnak megfelelő kurzusra.

Ezen kurzusok – a hétköznapi kurzusokhoz hasonlóan – minden szinten indulhatnak, azonban ennek feltétele csoportonként legalább négy fő jelentkezése. Igény esetén magánkurzus is indítható.

Az órák gyakorlatorientáltak, melyek során komoly fejlődés érhető el a nyelvi képességek területén. A kurzus tervezett időtartama 10 hét / 40 óra.

Intenzív magánóra

Intenzív magánóráinkon diákjaink a leghatékonyabb oktatást kapják, így a kurzus gyors és azonnali fejlődést eredményez. A tanuló igény szerint akár egy teljes szakterületről is szerezhet nyelvi ismereteket.

 

 

Minden kedves törökül tanulni vágyót sok-sok

szeretettel, anyanyelvű tanárokkal, jó hangulatú

órákkal és igazi gőzölgő török teával várunk.

Térkép

Kapcsolat

 
1075 Budapest, Károly krt. 3/a (félemelet)

telefon: +36 70/549-0736

e-mail: dialogusnyelvstudio@gmail.com

facebook: facebook.com/toroknyelv

 

A felhasználói élmény fokozásának érdekében honlapunkon sütiket alkalmazhatunk. Az oldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához.